Hulp bij lancering nieuwe website

Het lanceren van een nieuwe website is complex en tijdrovend. Vaak moet er vlak voor de deadline nog heel veel gebeuren en staat de planning continu onder druk. Zoekmachines krijgen dan niet altijd de juiste aandacht met als gevolg een flinke dip in de bezoekersaantallen bij de start van de nieuwe site.

Lancering nieuwe website zonder redirects

Als er voldoende aandacht is voor de zoekmachines voorkom je een scenario zoals in bovenstaande grafiek te zien is. Bij deze site ging de overgang niet goed, was er een flinke dip in de bezoekersaantallen en duurde het lang voordat de site weer op het oude niveau zat.

Hulp bij lancering nieuwe website

Ik help bedrijven bij het lanceren van een nieuwe site en zorg dat de posities in Google niet verloren gaan als de nieuwe site live gaat. Deze hulp bestaat onder meer uit:

  • URL’s in de oude en nieuwe site in kaart brengen
  • Redirects voorbereiden
  • XML sitemaps voorbereiden
  • Bij de livegang redirects activeren en sitemaps aan Google doorgeven
  • Monitoren of bezoekers de nieuwe site goed kunnen vinden
  • Crawl fouten en niet-gevonden pagina’s monitoren
  • Eventueel nieuwe redirects toevoegen voor deze niet-gevonden pagina’s

Door de lancering van de nieuwe website goed voor te bereiden en de juiste stappen te doorlopen tijdens de livegang, kan de overgang naar de nieuwe site soepel verlopen voor Google en voor je bezoekers.

Referenties

Ik heb diverse opdrachtgevers geholpen bij de lancering van een nieuwe website. Ik zorg dat je posities in Google behouden blijven en ik zorg dat de overgang naar de nieuwe site zo soepel mogelijk verloopt.

Hulp bij lanceren nieuwe site

Kosten

De kosten van het ondersteuning hangen af van de omvang en complexiteit van je website. Ik reken altijd een vaste prijs, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Neem contact op voor een offerte op maat.

Maak een afspraak
Neem contact op voor meer informatie over de hulp bij het lanceren van een nieuwe site of vraag direct een offerte aan.