Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoorden zijn de opdrachten, die mensen in Google invullen om iets te zoeken. Een zoekwoorden onderzoek is de basis voor een betere vindbaarheid in Google. Een investering die zich snel terug betaalt.

Ontdek wat je klanten zoeken

In een zoekwoorden onderzoek, analyseer ik wat je doelgroep zoekt en welke woorden ze daarbij gebruiken. Dit geeft veel inzicht in zaken als:

  • Wat zoekt je doelgroep?
  • Welke woorden gebruiken ze? Jouw jargon vertaalt naar ‘gewone mensentaal’.
  • Welke producteigenschappen vinden ze belangrijk?
  • Waar of waarvoor willen ze je product gebruiken?

Omdat zoekwoorden vaak meerdere betekenissen hebben, probeer ik ze uit om te kijken welke zoekresultaten Google toont. Hieruit is af te leiden of een zoekwoord echt relevant is voor je site.

Website structuur en webteksten

Het zoekwoorden onderzoek geeft veel houvast bij het bepalen van de juiste structuur voor je site en het schrijven van webteksten. Door de zoekwoorden in je site te verwerken, wordt deze relevanter voor zoekopdrachten van je doelgroep en wordt je site beter vindbaar in Google.

Referenties

Diverse opdrachtgevers gaven opdracht voor een zoekwoorden onderzoek. Een investering in een zoekwoorden onderzoek betaalt zich snel terug. Potentiële klanten weten je site beter te vinden, waarbij de informatie ook beter aansluit op wat ze zoeken. Het rendement van je site stijgt hierdoor.

Meer bezoek via Google na zoekwoorden onderzoek
Afbeelding: meer bezoekers via Google nadat de juiste zoekwoorden in de site zijn verwerkt

Kosten

De kosten van een zoekwoorden onderzoek hangen af van de complexiteit en omvang van je website. Ik reken altijd een vaste prijs, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Neem contact op voor een offerte op maat.

Je ontvangt een uitgebreid rapport, dat inzicht geeft in wat je doelgroep zoekt en welke woorden ze daarbij gebruiken. Ook ontvang je adviezen hoe je de zoekwoorden in je website kunt verwerken.

Zoekwoorden onderzoek + website analyse

Het is ook mogelijk te kiezen voor een website optimalisatie advies. Dit is een uitgebreide analyse van je website, met aandacht voor zaken als:

  • Zoekwoorden onderzoek
  • Technische opzet van je site
  • Gebruiksvriendelijkheid van je site
  • Toetsing aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google
Maak een afspraak
Neem contact op voor meer informatie over het Zoekwoorden onderzoek of vraag direct een offerte aan.