Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoorden zijn de woorden, die mensen in Google gebruiken om iets te zoeken. Een zoekwoordenonderzoek is de basis voor een betere vindbaarheid in Google. Een investering die zich snel terug betaalt.

Ontdek wat je klanten zoeken

In een zoekwoordenonderzoek, analyseer ik wat je doelgroep zoekt en welke woorden ze daarbij gebruiken. Dit geeft veel inzicht in zaken als:

  • Naar welke informatie en producten is je doelgroep op zoek?
  • Welke woorden gebruiken ze? Jouw jargon vertaalt naar ‘gewone mensentaal’.
  • Welke producteigenschappen vindt je doelgroep belangrijk?
  • Waarvoor willen ze je product gebruiken?

Omdat zoekwoorden vaak meerdere betekenissen hebben, probeer ik ze uit om te kijken welke zoekresultaten Google toont. Hieruit is af te leiden of een zoekwoord echt relevant is voor je site.

Website structuur en webteksten

Het zoekwoordenonderzoek geeft veel houvast bij het bepalen van de juiste structuur voor je site en het schrijven van webteksten. Door de zoekwoorden in je site te verwerken, wordt deze relevanter voor zoekopdrachten van je doelgroep en wordt je site beter vindbaar in Google.

Referenties

Diverse opdrachtgevers gaven opdracht voor een zoekwoordenonderzoek. Een investering in een zoekwoordenonderzoek betaalt zich snel terug. Potentiële klanten weten je site beter te vinden als de  informatie op de site beter aansluit op wat ze zoeken. Het rendement van je site stijgt hierdoor.

Meer bezoek via Google na zoekwoorden onderzoek
Afbeelding: meer bezoekers via Google nadat de juiste zoekwoorden in de site zijn verwerkt

Kosten

De kosten van een zoekwoordenonderzoek hangen af van de complexiteit en omvang van je website. Ik reken altijd een vaste prijs, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Neem contact op voor een offerte op maat.

Je ontvangt een uitgebreid rapport, dat inzicht geeft in wat je doelgroep zoekt en welke woorden ze daarbij gebruiken. Ook ontvang je adviezen hoe je de zoekwoorden in je website kunt verwerken.

Zoekmachine optimalisatie

Je kunt ook te kiezen voor een uitgebreide zoekmachine optimalisatie. Een zoekwoordenonderzoek maakt daar deel van uit. Een zoekmachine optimalisatie is een uitgebreide analyse van je website, met aandacht voor zaken als:

  • Zoekwoordenonderzoek
  • Technische opzet van je site
  • Gebruiksvriendelijkheid van je site
  • Toetsing aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google
Maak een afspraak
Neem contact op voor meer informatie over het zoekwoordenonderzoek of vraag direct een offerte aan.