Spam

Spam in Google wordt ook wel webspam genoemd. Google gebruikt deze term voor websites, die op een oneerlijke manier proberen een hoge positie in de zoekresultaten te verkrijgen. Door Google te misleiden hopen ze een positie te bereiken, die ze normaal gesproken niet zouden krijgen.

In de kwaliteitsrichtlijnen voor webmasters noemt Google diverse praktijken, die het ziet als spam, bijvoorbeeld: automatisch gegenereerde teksten, linkruilprogramma’s, cloaking, verborgen links of verborgen teksten, doorway-pagina’s, overoptimalisatie, enzovoort.

Het gebruik van dergelijke trucjes om je positie in Google te verbeteren, kan soms best een poosje werken. Maar uiteindelijk zal Google deze praktijken herkennen, waarna je site flink duikelt in de zoekresultaten.

Het is beter te werken aan de relevantie en de reputatie van je site om een hogere positie te verkrijgen. Daar heb je altijd plezier van.

Als je webspam tegenkomt, kun je dit bij Google melden. Google gebruikt deze input om hun algoritmes aan te passen, zodat de spammer niet meer op een hoge positie in de zoekresultaten terecht kan komen.