Dezelfde pagina in meerdere talen of gericht op meerdere regio’s kan gezien worden als een vorm van dubbele inhoud. Hierbij bestaat het risico dat Google ze als kopieën ziet. Bijvoorbeeld als er een Engelstalige pagina is voor verschillende Engels sprekende regio’s. Dit voorkom je door in de HTML code de verschillende taalversies en regionale versies aan te geven.
De taal- en regioversies geef je aan met het HTML attribuut hreflang. Voor elke taal-regio variant van de pagina neem je een link element op met de bijbehorende URL en taal-regio code, bijvoorbeeld:
<head> <link rel="alternate" href="http://example.com/ireland/page/" hreflang="en-ie" /> <link rel="alternate" href="http://example.com/canada/page/" hreflang="en-ca" /> <link rel="alternate" href="http://example.com/australia/page/" hreflang="en-au" /> <link rel="alternate" href="http://example.com/britain/page/" hreflang="en-gb" /> </head>
Elke pagina dient, naast verwijzing naar de andere taal-regio varianten, ook een verwijzing naar zichzelf te bevatten.
Voor generieke pagina’s die niet op een specifieke taal of regio gericht zijn, kan de code x-default gebruikt worden:
<link rel="alternate" href="http://example.com/" hreflang="x-default" />
De hreflang code zorgt dat Google beter snapt welke pagina in welk land getoond moet worden als zoekresultaat. Het is wel een code waar snel fouten mee gemaakt worden. Meer informatie is te vinden bij Google Support: hreflang gebruiken voor de taal en regionale URL’s.