Nieuw in Google: ongepaste zoeksuggesties rapporteren

Update 12-2017: discriminerende zoeksuggesties die 8 maanden geleden zijn gemeld, worden op dit moment nog als zoeksuggestie getoond. De feedback functie lijkt helaas weinig effect te hebben.

Recentelijk kondigde Google een nieuwe feedback functie aan om ongepaste zoeksuggesties te rapporteren. Inmiddels is deze functie actief. Bij zoeksuggesties en bij aanbevolen fragmenten (featured snippets) is een feedback optie toegevoegd om ongepaste resultaten te rapporteren.

Feedback functie bij bij Google suggesties

Door te klikken op Ongepaste voorspellingen melden rechtsonderaan de zoeksuggesties wordt het feedbackscherm zichtbaar en kun je aangegeven welke suggesties niet gepast zijn en waarom je ze niet gepast vindt.

Feedback functie bij bij Google suggesties

Ook bij aanbevolen fragmenten (featured snippets) is de feedback optie toegevoegd door Google.

Feedback functie bij Google aanbevolen fragment

In dit geval moet je klikken op Feedback om het feedbackscherm te openen. Naast opties om aan te geven dat je de getoonde tekst niet gepast vindt, is er ook een optie om aan te geven dat je de tekst nuttig vindt.

Feedback functie bij Google aanbevolen fragment

Het melden van ongepaste zoeksuggesties betekent niet dat deze direct verwijderd worden. Google geeft aan dat ze de feedback gebruiken om hun algoritmes te verbeteren.

Helaas is het niet erg moeilijk om ongepaste zoeksuggesties op te roepen, dus laten we hopen dat de nieuwe feedbackfuncties snel verbeteringen opleveren, waardoor de ongepaste suggesties verdwijnen.

Zie ook (Google Blog): Our latest quality improvements search